kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving ved at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned i det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, og du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke at male hele gulvet, men bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give gode råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på mange materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en egnet idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale til genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da nogen kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.