kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt op imod den farvestrålende maling. Det er lidt af og til en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned i det rå træ. Nedenfor er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, og du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke for at male hele gulvet, derimod bibeholde mange af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give gavnlige råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du finder ud af, hvad du kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Førnævnte vil være en god idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække knaster. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er immervæk at foretrække, da nogen kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.