kunst med træ og maling

Det rå umalede træ giver en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af og til en kunst at lukke vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når et maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du ret vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned i det rå træ. Nedenfor kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, og du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke at male hele gulvet, men bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvordan hun vil give gode råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du finder ud af, hvad du kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en passende idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da den kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.