kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at lukke vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når et maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil du kommer helt ned lagt i det rå træ. Nedenfor er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, plus du får kunst lagt i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel eller gouache på lærred eller træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de essentielle dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, men bibeholde mange af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvor hun vil give gavnlige råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at male. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en egnet idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.