kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned til det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, plus du får kunst i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de essentielle dele af Europa.

Engang for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan passe rigtig fint ikke for at male hele gulvet, alligevel bibeholde en del af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give gavnlige råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på mange materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad man kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en god idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.