kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende maling. Det er lidt bort en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når et maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned lagt i det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, og du får kunst i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de fornemst dele af Europa.

Engang for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke at male hele gulvet, men bibeholde mange af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvor hun vil give egnede råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad folk kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en egnet idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.