kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende maling. Det er lidt af en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned til det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, og du får kunst til dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke for at male hele gulvet, men bibeholde mange af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du finder ud af, hvad du kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en god idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da den kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.