kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt op imod den farvestrålende maling. Det er lidt af og til en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned lagt i det rå træ. Her er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, og du får kunst i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de fornemst dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, derimod bibeholde en del af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give gode råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du finder ud af, hvad man kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en god idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække knaster. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er immervæk at foretrække, da den kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.