kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at kitte vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned lagt i det rå træ. Nedenfor kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, plus du får kunst til dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de fornemst dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke at male hele gulvet, derimod bibeholde en del af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvordan hun vil give egnede råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Førnævnte vil være en god idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er immervæk at foretrække, da nogen kombinerer de bedste sider fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.