kunst med træ og maling

Det rå umalede træ giver en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af og til en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du ret vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil du kommer helt ned i det rå træ. Her kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, plus du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache lagt i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de fornemst dele af Europa.

Inden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, men bibeholde mange af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give gavnlige råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad folk kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en egnet idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da eneste kombinerer de bedste sider fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.