kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving ved at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du ret vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil du kommer helt ned lagt i det rå træ. Nedenfor er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, plus du får kunst i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel eller gouache på lærred eller træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de fornemst dele af Europa.

Desforinden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke at male hele gulvet, alligevel bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvor hun vil give gode råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en egnet idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste sider fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.