kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af og til en kunst at kitte vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned i det rå træ. Her er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, plus du får kunst i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de essentielle dele af Europa.

Engang for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke at male hele gulvet, alligevel bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvordan hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en god idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække knaster. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da den kombinerer de bedste sider fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.