kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned til det rå træ. Her er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, plus du får kunst lagt i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan passe rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, men bibeholde en del af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling findes en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at male. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en passende idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale til genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da nogen kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.