kunst med træ og maling

Det rå umalede træ giver en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned lagt i det rå træ. Her kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, og du får kunst til dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache lagt i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke at male hele gulvet, men bibeholde en del af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvordan hun vil give gode råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad du kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en god idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække knaster. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da eneste kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.