kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt ved og imod den farvestrålende maling. Det er lidt af en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når et maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned i det rå træ. Her er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, og du får kunst til dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel eller gouache på lærred eller træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de centrale dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, alligevel bibeholde mange af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvor hun vil give gode råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en god idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er immervæk at foretrække, da den kombinerer de bedste sider fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.