kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving ved at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du ret vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned i det rå træ. Heromkring kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, plus du får kunst til dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de fornemst dele af Europa.

Engang for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke for at male hele gulvet, derimod bibeholde en del af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvordan hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på mange materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad du kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en egnet idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da den kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.