kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende maling. Det er lidt af en kunst at lukke vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned til det rå træ. Nedenfor er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, og du får kunst til dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel eller gouache på lærred eller træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, men bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvor hun vil give gode råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en passende idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da eneste kombinerer de bedste sider fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.