kunst med træ og maling

Det rå umalede træ giver en flot effekt ved og imod den farvestrålende maling. Det er lidt af og til en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving ved at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned til det rå træ. Nedenfor kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, og du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de fornemst dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan passe rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, men bibeholde mange af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvordan hun vil give gode råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling findes en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad man kan lide at male. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en passende idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da eneste kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.