kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned i det rå træ. Nedenfor kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, og du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache lagt i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de essentielle dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke at male hele gulvet, men bibeholde mange af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvordan hun vil give gode råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en passende idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da eneste kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.