kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt op imod den farvestrålende maling. Det er lidt af og til en kunst at kitte vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving ved at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned lagt i det rå træ. Her kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, og du får kunst lagt i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan passe rigtig fint ikke for at male hele gulvet, alligevel bibeholde en del af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad du kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en god idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da eneste kombinerer de bedste sider fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.