kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af og til en kunst at kitte vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når et maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan appliceres til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned i det rå træ. Heromkring kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, plus du får kunst i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Desforinden for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan passe rigtig fint ikke for at male hele gulvet, derimod bibeholde en del af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du opdager ud af, hvad du kan lide at male. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Førnævnte vil være en egnet idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et utrolig naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.