kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt op imod den farvestrålende maling. Det er lidt bort en kunst at kitte vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned til det rå træ. Her kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, plus du får kunst til dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke at male hele gulvet, derimod bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du finder ud af, hvad folk kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en passende idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække knaster. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da eneste kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.