kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt op imod den farvestrålende maling. Det er lidt bort en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du ret vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil du kommer helt ned til det rå træ. Her kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned lagt i rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, plus du får kunst lagt i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache lagt i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning bort malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke for at male hele gulvet, alligevel bibeholde en del af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvordan hun vil give egnede råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad man kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Førnævnte vil være en egnet idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.