kunst med træ og maling

Det rå umalede træ giver en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned i det rå træ. Nedenfor er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, og du får kunst til dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache lagt i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Desforinden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke at male hele gulvet, derimod bibeholde mange af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling bliver en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis det er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad man kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en god idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække knaster. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et fantastisk naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) og slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er immervæk at foretrække, da den kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.