kunst med træ og maling

Det rå umalede træ gir dig en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af og til en kunst at lukke vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed og temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned til det rå træ. Her er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, og du får kunst i dine vægge, som ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel eller gouache på lærred og træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet bort træ fra de essentielle dele af Europa.

Engang for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke i den hensigt at male hele gulvet, men bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvordan hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på mange materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du finder ud af, hvad du kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Førnævnte vil være en passende idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en god idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber nogle varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da nogen kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.