kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt ved og imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt bort en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når isoleret maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving ved at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du relativt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil du kommer helt ned lagt i det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes til maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, plus du får kunst lagt i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med lav overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du håber male med akvarel og gouache på lærred eller træ skal du bruge en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de centrale dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan passe rigtig fint ikke at male hele gulvet, alligevel bibeholde mange af førnævnte naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give gode råd og ideer til det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling findes en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis ovenstående er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad man kan lide at male. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Førnævnte vil være en egnet idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale til genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække gysser. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du ligevis slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er immervæk at foretrække, da den kombinerer de bedste sider fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.