kunst med træ og maling

Det rå umalede træ giver en flot effekt ved og imod den farvestrålende maling. Det er lidt af og til en kunst at kitte vinduer, så man får et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de magter bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving vide besked med at ændre sig dimensionalt.

Du får en maske der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil du kommer helt ned til det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, medens du laver det, og du får kunst til dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache til lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som de gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de essentielle dele af Europa.

Engang for restaurering af fresko på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke for at male hele gulvet, derimod bibeholde en del af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen indløber som frivillig instruktør, hvorledes hun vil give egnede råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling er en oliebaseret maling myndig til modelbyggesæt og farverne kan bruges på mange materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad man kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Det vil være en god idé at kontakte enkelt konserveringsværksted med speciale i genstande af træ plus etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt resultat. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen er en blanding af grundmaling (som vi ville benytte på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da den kombinerer de bedste karakteregenskaber fra både olie- og vandbaseret maling. Tryk derfor ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.