kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt op imod den farvestrålende vægmaling. Det er lidt af en kunst at lukke vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic plus træ og de kan bruges med både airbrush og pensel. Når enkelt maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan afbenyttes til krops og ansigts maling. Hvis du ret vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil folk kommer helt ned til det rå træ. Nedenfor er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, mens du laver det, og du får kunst i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache lagt i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du vil male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte sig af en særlig grunder. Selve de plader, som man gamle portrætter er malet på, er lavet af og til træ fra de essentielle dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af malerioverflader. Det kan virke rigtig fint ikke at male hele gulvet, derimod bibeholde mange af ovenstående naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvor hun vil give egnede råd og ideer lagt i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling findes en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på nogen materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage lidt tid før du finder ud af, hvad du kan lide at aftegne. Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en passende idé at kontakte isoleret konserveringsværksted med speciale til genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en passende idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen findes en blanding af grundmaling (som vi ville benytte sig af på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ofte at foretrække, da den kombinerer de bedste egenskaber fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk ergo ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.