kunst med træ og maling

Det rå umalede træ vil give en flot effekt op imod den farvestrålende maling. Det er lidt af en kunst at kitte vinduer, så man modtager et ordentligt resultat. Farverne hæfter godt på overflader som metal, plastic og træ og de evner bruges med både airbrush og pensel. Når et maleri malet enten på træ eller lærred udsættes for skiftende luftfugtighed eller temperaturer vil både træ og lærred reagere på de klimatiske udsving have begreb om at ændre sig dimensionalt.

Du får en maling der er så uskadelig den også kan bruges til krops og ansigts maling. Hvis du helt vil undgå de gule pletter, skal du rense og slibe, indtil man kommer helt ned til det rå træ. Heromkring er det nødvendigt at slibe hele vinduet ned i rent træ.

Rå linolie kan også blandes lagt i maling og finsk Trætjære. At lave sin egen kunst er en win-win: Du hygger dig, hvor du laver det, plus du får kunst lagt i dine vægge, som slet ingen har magen til. Grunder med struktureret overflade lagt i akvarel/gouache til lærred, træ osv.

Grunder med glat overflade til akvarel/gouache i lærred, træ osv. Akvarelpapir er grundet fra starten, men hvis du skal male med akvarel og gouache på lærred og træ skal du benytte en særlig grunder. Selve de plader, som alle de gamle portrætter er malet på, er lavet af træ fra de fornemst dele af Europa.

Inden for restaurering af maleri på træ og lærred anvender man ikke længere dej til rensning af og til malerioverflader. Det kan fungere rigtig fint ikke for at male hele gulvet, alligevel bibeholde mange af det naturlige og ofte dekorative træ. Anke Jensen kommer som frivillig instruktør, hvor hun vil give gode råd og ideer i det, at male abstrakte og naturalistiske motiver på både lærred og træ.

Humbrol Enamel Maling findes en oliebaseret maling udviklet til modelbyggesæt og farverne kan bruges på en hel del materialer som plastik, træ, sten, metal, papir, glas m. m. Hvis førnævnte er første gang du arbejder med lærred maling og kunst, kan det tage en del tid før du opdager ud af, hvad du kan lide at forevige. Kunstmuseet Aros får gedigen kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

Ovenstående vil være en egnet idé at kontakte et konserveringsværksted med speciale lagt i genstande af træ og etnografisk materiale. På nyt eller helt afrenset træ er det en egnet idé at bruge shellak, også kendt som knastelak, til at dække skillinger. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende råd, skal du også slibe ned til friskt træ.

Grunding af sugende bund og bart træ er også en forudsætning for et godt svar. Træ er et usandsynlig naturprodukt, som skaber mange varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Mellemmalingen bliver en blanding af grundmaling (som vi ville bruge på råt træ) plus slutmalingen i forholdet 40/60.

Hybridbaseret maling er ideligt at foretrække, da den kombinerer de bedste sider fra både olie- plus vandbaseret maling. Tryk altså ikke mere maling ud end du kan nå at bruge.